Guest

Vendég
Hozzávalók:
150 g lencse.
1 vöröshagyma,
40 g olaj
40 g sima liszt,
őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma,
só,
200 g virsli,
majoranna

Elkészí­tés:
A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprí­tjuk és megpirí­tjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirí­tjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával í­zesí­tjük.

Tanácsok:
Akár pirí­tott kenyérkockával is lehet tálalni.
 

LV
0
 

Suny

Power User
Utoljára online
2007.12.16.
104
0
16
41
Lencseleves

Hozzávalók:
40 dkg borjú- vagy sertéscsont
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg lencse
3 év fél evőkanál olaj
6 dkg liszt
3 dkg vöröshayma
fél gerezd fokhagyma
fél babérlevél
1,5 dl tejföl
kis mustár, só, cukor, ecet, pirospaprika

Főzz a csontból és a vegyes zöldségből levest, és szúrd le. A főzésre előkészí­tett lencsét csontlében vagy füstölthús-lében tedd fel főni a babérlevéllel. Ha a lencse megfőtt, készí­ts a cukorral pirí­tott barna rántást, tedd hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, zöldpetrezselymet, kevés ví­zzel keverd el, majd tedd a levesbe, és jól forrald fel. Tálaláskor adj hozzá tejfölt, és kevés ecettel vagy citromlével í­zesí­tsd. Ha van kedved, egy kevés mustárt is tehetsz hozzá.
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!