LV
1
 

Orpheus

Admin
Tag
Utoljára online
2007.04.02.
1,317
216
63
Díjak
2
47
hhw.hu
[h=2]
shutterstock_552542881.jpg


4 adaghoz:
60dkg meggy
5ek cukor
fahéj (őrölt)
2ek citromlé
2dl főzőtejszín
0.5csom vaníliás pudingpor


Elkészítés[/h]
  1. A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
  2. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
  3. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk

Elkészítés: 45perc
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!