Mindenre jó leveles tészta
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
egy csipet só
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Legjobb este elkészíteni, és a hűtő alsó részében pihentetni, így reggel már süthetjük. Pihentetés után a készítendő süteménynek megfelelő vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.
Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.
Megjegyzés:
Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
egy csipet só
6 evőkanál hideg víz
1 evőkanál ecet
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Legjobb este elkészíteni, és a hűtő alsó részében pihentetni, így reggel már süthetjük. Pihentetés után a készítendő süteménynek megfelelő vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.
Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.
Megjegyzés:
Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.