LV
0
 

Ropi

New member
Utoljára online
2010.01.19.
1
1
1
Mindenre jó leveles tészta

Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
egy csipet só
6 evőkanál hideg ví­z
1 evőkanál ecet

Elkészí­tés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Legjobb este elkészí­teni, és a hűtő alsó részében pihentetni, í­gy reggel már süthetjük. Pihentetés után a készí­tendő süteménynek megfelelő vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.

Készí­thetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegí­tett sütőben rózsaszí­nűre sütjük.

Ha édes tésztát készí­tünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaní­liás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.

Megjegyzés:
Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.
 
  • Köszönöm!
Reakciók: Relli70
LV
0
 

ferencsikek

Member
Utoljára online
2010.06.29.
5
0
1
Ha ez í­gy működik is, akkor "életet" mentettél (nálunk meg kezdetét veheti a nagy zabálás...). Köszönöm! :)
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!