LV
0
 

Suny

Power User
Utoljára online
2007.12.16.
104
0
16
41
Hozzávalók:

személyenként 2 szelet padlizsán és 2 tojás
fél fej vöröshagyma
5 dkg kemény sajt (legjobb a füstölt)
A páchoz:
2 evőkanál olí­vaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1/2?1 tk só, í­zlés szerint bors
A sütéshez 2?3 evőkanál olaj (legjobb az olí­vaolaj)

Elkészí­tés:

Először a pácot készí­tjük el: az olí­vaolajat, sót, borsot és balzsamecetet sima mártássá keverjük össze. A padlizsánszeleteket megkenjük a páccal, és legalább fél órát benne hagyjuk. Ezután a padlizsánt felkockázzuk, és a karikákra vágott hagymával együtt olajon megpároljuk, kissé meg is pirí­tjuk. A tojásokat felütjük, megsózzuk, elhabarjuk, és belekeverjük a kockákra vágott sajtot. A tojást a zöldségekre öntjük, és folyamatosan kevergetve í­zlés szerinti keménységűre sütjük. Kenyérrel fogyasztva kiadós reggeli vagy vacsoraétel.

Tippek:

1. Tehetünk bele sonkadarabokat, kolbász- vagy virslikarikákat is.

2. Ha egyéb padlizsános ételt főzünk ebédre, és van maradékunk, a visszamaradt padlizsánból is elkészí­thető.
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!