Hozzávalók:
személyenként 2 szelet padlizsán és 2 tojás
fél fej vöröshagyma
5 dkg kemény sajt (legjobb a füstölt)
A páchoz:
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1/2?1 tk só, ízlés szerint bors
A sütéshez 2?3 evőkanál olaj (legjobb az olívaolaj)
Elkészítés:
Először a pácot készítjük el: az olívaolajat, sót, borsot és balzsamecetet sima mártássá keverjük össze. A padlizsánszeleteket megkenjük a páccal, és legalább fél órát benne hagyjuk. Ezután a padlizsánt felkockázzuk, és a karikákra vágott hagymával együtt olajon megpároljuk, kissé meg is pirítjuk. A tojásokat felütjük, megsózzuk, elhabarjuk, és belekeverjük a kockákra vágott sajtot. A tojást a zöldségekre öntjük, és folyamatosan kevergetve ízlés szerinti keménységűre sütjük. Kenyérrel fogyasztva kiadós reggeli vagy vacsoraétel.
Tippek:
1. Tehetünk bele sonkadarabokat, kolbász- vagy virslikarikákat is.
2. Ha egyéb padlizsános ételt főzünk ebédre, és van maradékunk, a visszamaradt padlizsánból is elkészíthető.
személyenként 2 szelet padlizsán és 2 tojás
fél fej vöröshagyma
5 dkg kemény sajt (legjobb a füstölt)
A páchoz:
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
1/2?1 tk só, ízlés szerint bors
A sütéshez 2?3 evőkanál olaj (legjobb az olívaolaj)
Elkészítés:
Először a pácot készítjük el: az olívaolajat, sót, borsot és balzsamecetet sima mártássá keverjük össze. A padlizsánszeleteket megkenjük a páccal, és legalább fél órát benne hagyjuk. Ezután a padlizsánt felkockázzuk, és a karikákra vágott hagymával együtt olajon megpároljuk, kissé meg is pirítjuk. A tojásokat felütjük, megsózzuk, elhabarjuk, és belekeverjük a kockákra vágott sajtot. A tojást a zöldségekre öntjük, és folyamatosan kevergetve ízlés szerinti keménységűre sütjük. Kenyérrel fogyasztva kiadós reggeli vagy vacsoraétel.
Tippek:
1. Tehetünk bele sonkadarabokat, kolbász- vagy virslikarikákat is.
2. Ha egyéb padlizsános ételt főzünk ebédre, és van maradékunk, a visszamaradt padlizsánból is elkészíthető.