Dorcika

Vendég
Spenótkoszorú tészta-alapon:



Hozzávalók:

-1kg spenót
-4db egész tojás
-1gerezd foghagyma
-1dl tej
-100g reszelt kemény sajt (trappista)
-40g vaj
-só
-bors
-zsemlemorzsa
-150g hosszúmetélt
-4dl paradicsommártás
-100-150g reszelt parmezán jellegű sajt
-40g olvasztott vaj


Elkészí­tés:

A spenótot megtisztí­tjuk, alaposan megmossuk,
lecsepegtetjük, ujjnyi vastag csí­kokra vágjuk, a
felforrósí­tott 40g vajon a tejjel, a zúzott fokhagy-
mával, í­zlés szerint sóval és borssal, fedő alatt
megpároljuk, levét elfőzzük. Hagyjuk kihűlni, az-
tán hozzáadjuk a reszelt trappista sajttal és kevés
sóval elhabart tojásokat, majd kivajazott, zsemle-
morzsával meghintett sütőformába-koronába si-
mí­tjuk. Tetejére nyomkodjuk az előzőleg sós ví­z-
ben kifőzött tésztát, megöntözzük az olvasztott
vajjal, és előmelegí­tett sütőben, közepes tűznél
(180??í¢??C) aranysárgára pirí­tjuk (25-30 perc). Vá-
runk néhány percet, aztán ügyesen tálra borí­tjuk,
és forrón paradicsomszeletekkel és petrezselyem-
mel dí­szí­tve tálaljuk.
Külön csészében felforrósí­tott paradicsommártást
és reszelt parmezánt kí­nálunk hozzá.
Finom is, szép is!
 

LV
0
 

z78

Power User
Utoljára online
2010.02.28.
56
0
6
Imádom a spenótot!Köszi a receptet!
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!