Itt van egy egyszerű és klasszikus palacsinta recept, amit könnyedén elkészíthetsz otthon:
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 3 tojás
- 2 1/4 csésze tej
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- Vaj vagy olaj a sütéshez
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
- Egy másik tálban verj fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd jól össze.
- Fokozatosan add hozzá a nedves összetevőket a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne legyenek csomók a tésztában, de ne keverd túl sokáig, csak addig, amíg az összetevők jól elkeverednek.
- Hagyd pihenni a palacsintatésztát legalább 15-20 percig, hogy az állagához időzzön.
- Egy serpenyőt közepes hőfokon melegíts fel, majd adj hozzá egy kis vajat vagy olajat a sütéshez.
- Önts a serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát, majd forgasd meg a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen eloszoljon a serpenyő alján.
- Süsd a palacsintát a tészta felső részének megkövüléséig, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig, amíg mindkét oldala aranybarna lesz.
- Folytasd a palacsinták sütését a megmaradt tésztából, hozzáadva szükség szerint vajat vagy olajat a serpenyőhöz.
- Tálald a frissen sült palacsintákat ízlésed szerinti töltelékkel, például mézzel, lekvárral, Nutellával, fahéjas cukorral vagy friss gyümölcsökkel.