TejszíÂÂnes tepsis krumpli
Tejszínes tepsis krumpli
??�?
Hozzávalók:
??�? kb. 1 kg krumpli
??í¢?? 2 közepes vöröshagyma
??í¢?? 2-3 dl főzőtejszín
??�? liszt
??í¢?? só
??í¢?? fűszerek
??�? trappista sajt
??í¢?? sütőmargarin
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felvágjuk (nem túl apróra), és enyhén sós vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Leöntjük a levét, majd kb. centis kockákra vágjuk. Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd beleborítjuk a krumplit. A hagymát felkockázzuk, és egyenletesen a krumplira szórjuk. A tejszínt csomómentesen elkeverjük decinként 1 púpozott evőkanál liszttel, és ízlés szerint fűszerekkel (pl.: metélőhagyma, petrezselyem), majd a krumplira öntjük. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Tejszínes tepsis krumpli
??�?
Hozzávalók:
??�? kb. 1 kg krumpli
??í¢?? 2 közepes vöröshagyma
??í¢?? 2-3 dl főzőtejszín
??�? liszt
??í¢?? só
??í¢?? fűszerek
??�? trappista sajt
??í¢?? sütőmargarin
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felvágjuk (nem túl apróra), és enyhén sós vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét. Leöntjük a levét, majd kb. centis kockákra vágjuk. Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd beleborítjuk a krumplit. A hagymát felkockázzuk, és egyenletesen a krumplira szórjuk. A tejszínt csomómentesen elkeverjük decinként 1 púpozott evőkanál liszttel, és ízlés szerint fűszerekkel (pl.: metélőhagyma, petrezselyem), majd a krumplira öntjük. A tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.