Tulajdonképpen a tutorial cmének nem teljesen van sok értelme, hiszen a digit jelentése szám, vagyis a digitális az a számos, de ebbe ne menjünk bele. Legtöbbeknek ha azt mondjuk digitális effekt akkor a Mátrix féle effektus jut eszébe, hát ez is hasonló lesz, azzal a különbséggel hogy a sznekkel mi magunk játszhatunk. Kezdjünk is neki!

Nyissuk meg a képünket. Én ezt használom:


Fontos, hogy a megnyitott kép kis felbontású legyen, olyan 640x480 körüli, ne sokkal kisebb és ne sokkal nagyobb. Menjünk az Image -> Image Size menüpontra, és húzzuk fel jó nagyra, olyan 2500 körülire ügyelve arra hogy alul mindhárom jelölőnégyzet be legyen pipálva! Erre a képpontok miatt lesz szükség, a legvégén visszaálltjuk majd.

Menjünk a Filter -> Pixelate -> Mosaic-hoz és 8-as cellaméretet adjunk meg!


Most Filter -> Stylize -> Find Edges, ha jól csináltuk a kép nagyrésze fehér lett és szinte csak a fontos körvonalak maradtak meg!
Ha ez megvolt jöhet egy Filter> Noise> Median 2-es radius-al:


Fogjunk a varázspálcát (Magic Wand Tool) és álltsuk be gy:


Kattintsunk egy fehér részbe, majd Select -> Inverse (Ctrl+Shift+I)! Most megint menjünk a Filter -> Noise -> Medianra, de most 2-es helyett 3-as radiust használjunk!
Nyomjuk le a Ctrl+D -t ezzel megszüntetve a kijelölést, majd nyomjunk a Image -> Adjustments -> Auto Levels-re (Shift+Ctrl+L). Eddig valahogy gy kell kinéznie:


Most: Image -> Adjustments -> Invert (Ctrl+I). Ettől fekete lesz:


Duplikáljuk a réteget (jobb klikk a rétegre a Layer Palette-n majd Duplicate Layer), álltsuk a Blendinget Overlay-re, majd egyestsük a két réteget!


Ha minden jól ment most egy réteged van Duplikáljuk, majd a felső réteg blendingjét álltsuk Screen-re!
Erre a rétegre alkalmazzunk egy Filter -> Stylize -> Find Edges-t! Ha jól csináltuk most megint a fehér lett a domináns szn.
Ezt megint invertálni kell, úgyhogy Image -> Adjustments -> Invert (Ctrl+I). Most megint a fekete van főszerepben.

Most hozzunk létre egy új réteget a következőképpen: Layer -> New Adjustment Layer -> Hue/Saturation majd ha a zöld mátrix feelinget akarjuk átadni használjuk ezeket a beálltásokat:

Lényeges hogy a Colorize be legyen pipálva, és a Saturation mindig 100-on legyen, a Hue-t tetszés szerint álltsuk, amilyen sznre éppen vágyunk, sőt ki is hagyhatjuk ezt a lépést ha nem akarjuk hogy egysznű legyen.

Nincs más hátra, mint az Image -> Image Size-al visszaméretezni az eredeti méretére a képet!
Még kedvünk szerint módostgathatunk rajta, játszhatunk ezekkel a beálltásokkal, akár többször is elvégezhetjük a duplikálás utáni műveleteket.


Sok sikert!