Ebben a tutorban egy főleg blogokhoz, portfóliókhoz jól használható, mutatós dizájnt fogok bemutatni.

Nyissunk egy tetszőleges méretű fehér hátterű új dokumentumot.
A szögletes kijelölő eszköz segtségével egy új rétegre töltsük be fekete sznnel valahogy gy:


És alkalmazzunk rá Stroke-t valamint Drop Shadow-t:


Hozzuk létre a fejlécünket. ??j rétegen jelöljünk ki egy viszonylag széles, kb 100 pixel magas részt és töltsük be fehér sznnel:


Még mielőtt megszűntetnék a kijelölést, menjünk a Select -> Modify -> Contract-ra és álltsuk be 1-re. Most minden irányból 1 pixellel lett kisebb a kijelölt terület. Hozzunk létre egy új réteget (Ctrl+Shift+N) és töltsük be feketével. Ha minden jól ment, most a fekete rész körül van egy vékony fehér csk:


Fogjuk a kör alakú kijelölőt (Elliptical Marquee Tool) és jelöljünk ki a fehér sznű rétegen (ami a fejlécen a keretet adja) egy részt kb gy:


Menjünk a Select -> Feather-re és álltsuk be 30-ra! Győződjünk meg róla, hogy tényleg a fehér keretet adó rétegen vagyunk! Most nyomjuk meg kétszer a Delete gombot, majd megszűntethetjük a kijelölést. Ha jól csináltuk ezt kellett kapnunk:


Remek, most hozzunk létre egy menüt. Mivel a legtöbb blogon (legalábbis amiket eddig néztem) jobb oldalon volt a menü, úgyhogy én is oda rakom most. Hasonlóan fogjuk kialaktani mint a fejlécet.
??j rétegen jelöljük ki a menü dobozának szánt részt és töltsük be fehérrel. Most menjünk a Select -> Modify -> Contract-ra és álltsuk be 1-re. ??j rétegre töltsük be a kijelölést feketével (most ugyanúgy kell kinéznie mint nemrég a fejléc nézett ki -persze kisebb méretben).


A menü fehér keretét adó rétegre lépve a kerek kijelölővel jelöljünk ki egy részt kb gy:


Most mehetünk a Select -> Feather-re és mint az előbb most is 30-ra álltsuk, majd győződjünk meg róla hogy tényleg a fehér keretet adó rétegen vagyunk! Ha igen akkor nyomjuk meg a Delete gombot kétszer! Itt tartunk eddig:


Most a menü keretén belülre csináljunk egy fehér téglalapot, ami majd a menüpontok hátterét fogja adni, gy:


Fogjuk a Rounded Rectangle Tool-t:


És húzzunk egy ugyanolyan szélességű alakzatot vele a menü háttere fölé:


Ezután jobb klikk a rétegre a Layer Palette-n és Rasterize Layer (csak hogy a továbbiakban ne legyen ezzel gondunk).


Gyakorlatilag a lényeggel megvagyunk, az oldal tartalom részét ugyangy késztsük el ahogy a fejlécet és a menüt is csináltuk. A menüpontokat, szövegeket rátok bzom, én gyorsan befejeztem és ez lett belőle (persze azért Ti igényesebben fejezzétek be, nekem az idő hiánya miatt lett ilyen) :