Igazából nem tudom hogy ezt milyen témájú weboldalakhoz lehet használni, de játszadoztam a sznekkel és szerintem jól mutat.
Hozzunk létre egy új dokumentumot (800x700-at használtam) és a hátteret töltsük be szürkével pl #999999. A négyzetes kijelölővel két külön rétegen hozzuk létre a fejlécet, valamint az alatta található zöld hátteret gy (sznek: #ff9600 (ez a narancssárga) #40553b (ez meg a zöld)) :


Most a zöld rétegre alkalmazzunk egy Drop Shadow-t ezekkel a beálltásokkal:


킍rjuk fel a fejlécre az oldalunk nevét, cmét, szlogenjét vagy amit akarunk. Szépen fog kinézni hogyha tükröződést adunk a szövegre. Duplicate layer majd menjünk az Edit -> Transform -> Flip vertical -ra és mozgassuk a réteget amg a két szöveg alja össze nem ér.
A fejjel lefele lévő réteget raszterizáljuk (jobb klikk -> Rasterize Type) majd a négyzetes kijelölővel kb a szöveg felétől lefele jelöljük ki. Most Select -> Feather és álltsuk be 10-re. Nyomjuk meg kétszer a Delete gombot, majd a réteg Opacity-jét (áttetszőség) vegyük 30-40%-ra!


Közvetlenül a fejléc fölé csináljunk egy új réteget (Ctrl+Shift+N) amit a fejléc szélességében töltsünk be fehérrel. Az ellipszis kijelölővel jelöljünk ki egy jó nagy vet kb gy:


Menjünk a Select -> Feather-re és álltsuk be 50-re, majd nyomjuk meg a Delete gombot 2-szer.
Az elején kifelejtettem úgyhogy most mondom a fejlécre és a zöld háttér rétegre is alkalmazzunk egy 1pixel vastagságú fekete Stroke-t.
Jöhet a valós tartalmi része az oldalnak. Fogjuk a négyzetes kijelölő eszközt, és húzzuk meg a kvánt méretben, majd töltsük fel egy olva sznű zölddel. Én ezt használtam: #5f7958. Alkalmazzunk rá egy 1 pixeles fekete Stroke-t valamint Drop Shadow-t ezekkel a beálltásokkal:


Eddig gy állunk:


Most hozzuk létre a menüt. Háttérképpen a fejléc alján jelöljünk ki egy részt és töltsük be egy lágyabb narancssárgával. Én ezt használtam: #ffb142. Majd alkalmazzuk rá a jól megszokott 1pixel vastag fekete Stroke-t!


Most vigyük fel a menü szövegét. Ezt megtehetjük egy rétegen belül is, én pl ezt gépeltem be: Index | Hrek | Linkek | Tutorialok | Partnerek | Galéria | Egyéb | Kapcsolat
킍gy megspóroltam egy kis időt, nem kell szórakozni a külön rétegekkel, az igaztásukkal és az elválasztó elemekkel. Daraboláskor úgyis külön kerülnek ezek


A lényeg meg is van, de én szeretnék egy footert is az oldalamnak, szóval csináljuk meg azt is.
Ebben a szélességben jelöljünk ki egy négyzetet, és töltsük be ugyanazzal a sznnel, mint amivel az elején a fejlécünket töltöttük, majd jöhet ismét az 1 pixeles fekete Stroke:


Mivel szeretném megtartani az összképét az oldalnak, ezért a footer részbe is létrehozok egy hasonló dobozt mint amilyen a menü háttere, és abba rom a Copyright meg hasonló szövegeket

Ha valahol elfelejtettem volna rni hogy most új réteget kell létrehozni akkor elnézést, kicsit kapkodtam, de remélem már tudjátok magatoktól is, hogy minden alakzatot külön rétegre kell tenni! :wink:
킍me az eredményem: