Ez egy egyszerű kis bemutatkozó oldal, gyakorlatilag bárki számára. Számtástechnikai cégeknél mindenképpen a világoskék sznt ajánlom, egyébként meg tetszés szerint.
Nyissunk egy új dokumentumot, én egy 800x800-ast használok most. Töltsük be a hátteret fehérrel. Húzzunk az oldal tetejére egy cskot (én 10pixelest húztam) a négyzetes kijelölő segtségével, és töltsük fel egy nekünk tetsző sötétszürke sznnel pl ez: #616161. Ismételjük meg ugyanezt az oldal alján is, csak oda legalább dupla ilyen vastag sávot húzzunk, és egy világosabb sznnel töltsük be, mint ez: #8f8f8f


Hozzunk létre egy új réteget a fejlécünknek (Ctrl+Shift+N) és jelöljünk ki egy jókora részt neki, majd töltsük be a nekünk megfelelő sznnel. Én ezt használtam: #99e800.


Most hogy kicsit változatosabbá tegyük, mejnünk a Filter -> Artistic -> Sponge -ra és álltsuk be tetszés szerint. Én ezt használtam:


Ha ez megvolt egy új rétegre firkáljunk egy alap ecsettel feketével és fehérrel össze-vissza egy párat. Az se baj ha kilóg, majd korrigáljuk később.


Most menjünk a Filter -> Blur -> Motion Blur-re és valami ehhez hasonlót álltsunk be:


A blendingjét a rétegnek álltsuk overlay-re, majd a fejléc szne és eközött a firka réteg közötti vonalra kattintsunk az Alt gomb nyomvatartása mellett. Ha jól csináltuk ilyen most a layer palette:


Vigyük fel a fejlécre a szövegünket valamilyen sznnel. Most csináljuk meg szürkével a menüt oldalra. Fogjuk a Rounded Rectangle Tool-t és húzzunk vele egy alakzatot a számunkra szükséges méretben:


Jobb klikk erre a rétegre majd Rasterize Layer, hogy kellőképp tudjunk vele dolgozni. A tetejét csináljuk meg a sötétebb szürke sznnel.
Majdnem elfelejtettem a fejléc alját, de jobb később mint soha tehát a világosabb szürkével egy szintén 10 pixeles szürke cskot húzzunk:


Most mentsük le ezt a png képet, nyissuk meg majd Edit -> Define Pattern. A fejléc fölött és alatt lévő szürke sávokra, valamint a menü felső sötét szürke rétegére vigyük fel a Layer Style -> Pattern Overlay menüből és álltsuk be 5%-ra. Valahogy gy néz ki:


Vigyük fel a szövegeket (menü, stb) majd a fejléc zöld részére vigyünk egy kis "fényt". Jelöljük ki nagyjából a felét, töltsük be fehérrel egy új rétegen (ami a fejléc fölött van) és álltsuk az áttetszőséget 20%-ra. Készen is vagyunk:


Sok sikert!