Tojásos gombapörkölt

Hozzávalók:
1 konzerv szeletelt gomba
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 főtt tojás
1 kis kupa tejföl
1,5 evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika

A hagymát vékony szeletekre vágjuk és olajon egy kicsit megdinszteljük a gombával, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt pirospaprikával. Mikor a paprika szépen megszinezte (vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz) felöntjük kb 1 liter vizzel. Néha megkeverjük, és figyelünk, hogy ne főljön el a leve (ha kell pótoljuk). Mikor a gomba megpuhult belerakjuk a karikákra szeletelt tojásokat. A tejfölbe belekeverjük a lisztet, majd a pörkölthöz adjuk, jól összekeverjük, hagyjuk, egyet rottyanni. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Nekem a kedvenceim közé tartozik, nem bonyolult és aránylag gyorsan elkészül.