2 óra ezelőtt
![[Kép: J8__4pFs897VKDh9DbEDnA.jpg]](https://kephost.net/p/J8__4pFs897VKDh9DbEDnA.jpg)
Lee McGeorge - A dolog (Kezdetek) (2026)
Felolvassa: Ambrus Attila József
Méret:288.90 MB
Bitrata:192 kbps/44 Khz/MP3
Játékidő:03:29':09"
"1938-ban John W. Campbell Jr. megjelentette a tudományos-fantasztikus irodalom egyik klasszikusát, a Ki van odaát? (Who Goes There?) című elbeszélést. A történet az Antarktisz jégvilágában játszódik, ahol egy kutatócsoport egy lezuhant földönkívüli űrhajóra bukkan. Miután kiszabadítják a jég fogságából az egyik utasát, és visszaszállítják a bázisukra, olyan események veszik kezdetüket, amelyek örökre megváltoztatják az életüket.
A történetet eddig három alkalommal dolgozták fel filmvásznon. Az első adaptáció A lény, egy másik világból címmel készült el, majd az 1980-as években John Carpenter rendezte meg minden idők egyik legnagyobb kultikus horrorfilmjét, A dolog című alkotást. A harmadik feldolgozás 2011-ben került a mozikba. Bár technikai szempontból igényes munka volt, hozzám hasonlóan sok rajongó csalódottan fogadta.
Én valami egészen újat szerettem volna látni. Nem ugyanannak a történetnek egy újabb változatát, hanem egy olyan alkotást, amely új szemszögből közelíti meg Campbell világát. Ezért visszatértem az eredeti elbeszéléshez, és olyan ötletekre, történetszálakra bukkantam, amelyeket egyik filmadaptáció sem használt fel.
Amikor ezeket John Carpenter sajátos hangulatú univerzumába helyeztem, lassan kibontakozott előttem egy teljesen új történet. Egy előzménytörténet, amely nem a régi alapanyag ismételgetésére vagy újraértelmezésére épül, hanem valóban új irányba viszi tovább az eseményeket.
Így született meg a A dolog: Kezdetek. Egy rajongó által készített regény, amely ingyenesen letölthető az internetről.
Őszintén remélem, hogy legalább akkora örömüket lelik benne, mint amekkora örömet számomra a megírása jelentett." (Lee McGeorge)
Bibliográfia:
McGeorge, Lee: A Dolog - Kezdetek. Silent Library Pro, Sopron, 2026
Idézet:A kódrészlet megtekintéséhez be kell jelentkezned, vagy nincs jogosultságod a tartalom megtekintéséhez.

![[-]](https://hhwforum.hu/images/vienna//collapse.png)