• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LCD/TFT Monitor hiba
Hali van egy Samsung SyncMaster 740n tipusú monitorom de, valamiért érdekes csí­kok jelentek meg rajta. Ha meg ütöm akkor az egyik eltünik egy kis időre, de a másik (kék) ott marad... Szerintetek mi lehet a baj? Meg lehet csináltatni? Gari nincs rajta...
Válaszol
LCD monitort 90%-ban nem javí­tanak idehaza, ha garanaciás lenne akkor egyből adnának egy levásárlási kupont. Ez olyan mint a videoártya, ki kell küldeni külföldre a gyárba.
Én a helyedben egyből a Samsung szerví­zbe vinném, ahol talán egyből tudnák mi a hibája.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol
Az a baj hogy a monitor eredete nem olyan hogy a samsung szerví­zbe beállí­tsak vele Smile NEM LOPOTT, hanem már eleve úgy jutottam hozzá hogy egy pici hibája volt (bekapcsolásnál 5 percig megjelent egy rózsaszí­n csí­k, ami hamar el is tünt). De ez se jelent meg mindig... í­í‚gy aztán vásárláskor jó üzletnek tünt hozzájutni fél ár alatt...

Szerintem a samsung szerví­zből ahova beviszik ezeket a nem tökéletes monitorokat, onnan hozták ki...

Nahh de akkor csak 2 megoldás maradt.
1. Rásózni valakire jó pénzért.
2. Várni egy jó nagy vihart, bekapcsolva hagyni, és imátkozni hogy jön egy minimális túláram, aminek következtében a monitor meghibásodik olyan szinten hogy ne legyen javí­tható. És a biztosí­tó fizet Big Grin
Válaszol
Akor szerintem az utóbbi valószí­nű, mert hibásan el nem adod jó pénzért meg főleg Smile
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Válaszol
Igen csakhát az utóbbioval az a baj hogy ahoz hogy rendesen működjön az áramfelvétele is, ahoz működnie kell. Ahoz viszont be kell kapcsolni a gépet, és akkor az is benne van a pakliba hogy a monitor helyett a gépem megy tönkre...

Nincs valakinek ötlete hogy hasonló meghibásodást hogy lehetne elérni? Big Griní­??gy hogy vihar okozta kárnak tünjön? Smile
Válaszol
Az a baj hogy villámcsapás miatt nem igazán tud a monitor tönkremenni, leginkább úgy ahogy mondtad a gép.
Ez nagyon ritka dolog, olyan helyen van ez ahol nincs villámhárí­tó. Egyébként meg a kapcsolótábla úgyis leold! Smile
Válaszol
villanyszerelőnek tanulok, és tapasztalat hogy a monitor is kimegy Big GrinHisz ezért kellett venni új monitort...
A kapcsoló leold ugyan, de nem azonnal, í­gy egy nagyobb áram löket érkezett ami a modem adapterjét és a monitort is tönkre vágta... A gépben viszont csak a hálókártya adta be a kulcsot...
Válaszol
akkor gyorsan kell működni... Big Grin
Válaszol
Szintén Villamos technikusnak tanulok,és a legjobb megoldás szerintem az LCD/TFT kinyí­rására, közvetlen rákötöd a monitort 400V,vagy közvetlen a képernyőt sokkolóval megküldöd...Big Grin
Válaszol
mifelénk akkor megy tönkre akármi pl:Ic vagy tranyó ha kijön belőle a működtető füst!!
Válaszol
Hát én dolgoztam olyan helyen ahol igen is javí­tottak lcd monitort LG, Samsungot is.
Válaszol

Hasonló témák...
Téma: Szerző Válaszok: Megtekintések: Utolsó üzenet
  Chieftec GPS 450AA 101A táp hiba Péter46 3 5,304 2013-11-10, 11:54
Utolsó üzenet: Péter46
  Hankártya hiba? Kérlek segí­tsetek Péter46 0 4,929 2013-10-14, 07:46
Utolsó üzenet: Péter46
  Vga hiba ?? Segí­tsetek Little J 1 4,556 2012-08-29, 13:46
Utolsó üzenet: czepe
  programfuttatási hiba leviy 15 4,610 2010-11-02, 10:04
Utolsó üzenet: leviy
  COD2 éS WIN7 Kí-Zí-S HIBA?SEGITSETEK szunyog77 11 3,669 2010-09-18, 20:21