• 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Otthoni hálózat
Sziasztok!

Két xp-s gépet/net nélkül/ szeretnék path/utp/kábellel összekötni,/ezt a fajta kábelt olvastam megfelelőnek a neten,s a boltban is megerősí­tették ezt/de hiába mert a két gép nem látja egymást,
"a hálózati kábel nincs bedugva" hibaüzenet jelenik meg mindkét hálókártyánál.
Lehet,hogy mégsem ilyen kábel a jó?
Mindössze csak egyszerű otthoni hálózatot szeretnék,net megosztás nélkül,usb modemes a netem,s í­gy a hálókártya nincs használatban jelenleg,de az xp mindkét gépen működőképesnek látja.
Ha tud valaki valami megoldást,előre is köszönöm.
Válaszol
Szia!
Amikor dugaszolod fel a kabelt, gondolom te dugaszolod, akkor a két végén a szinek (szálak) sorrendje ne egyezzen meg, hanem különböző legyen. Vagyis magyarul ahhoz, hogy két gépet sima kábelel össze tudj kötni, ahhoz neked egy crossover-kábelre van szükséged. Ha nem te teszed ra a RJ45-ös dugaszokat, akkor már a boltban crosover kábelt kérj.
Válaszol
Köszönöm a gyors választ.A kábel amitt vettem gyárilag dugaszolva volt,bizony a szí­nek egyeznek.
Csak dühí­tő,hogy az eladó is alkalmasnak találta,pedig el lett mondva mire kell.
Beszerzek akkor egy általad emlí­tett kábelt,remélem nem lesz gond már azzal.
Mégegyszer köszi a segí­tséget.
Válaszol
A kábel neve amit keresned kell két gép összekötéséhez: keresztlink patch kábel vagy crosslink patch cabel

Ránézésre úgyanúgy néz ki mint a sima utp kábel azonban az egyik végén a szála meg vannak cserélve.
„Az igaz ember járta ösvényt minden oldalról körülveszi az önzők és a gonoszok igazságtalansága. Ám, aki az irgalmasság és a jóakarat nevében vezeti az erőtleneket a sötétség völgyén át, az valóban testvére és őrzője embertársainak. És lesújtok rád nagy haraggal és rettentő bosszúval mindazokra, akik testvéreim ártalmára törnek. És majd megtudod, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rád!”
Ponyvaregény : Ezékiel 25:17
Válaszol
[Kép: utp_crossed_colors.gif]

elegyszerűbben úgy tudod őket összehasonlí­tani ha egymás mellé teszed őket... ha ugyan olyan sorrendben jönnek a szí­nek akkor az a kábel EGYENES ha viszont nem egyformán ( valahogy úgy mint a képen ) akkor az a kábel KERESZT!...
Válaszol
Sziasztok,

keresekek egy hálózati "gurut", aki segí­tene megoldani az alábbi hálózati problémám:

Lakásunk különféle pontján a számí­tógépek (mind XP Pro) jelenleg fali csatlakozóba dugott hálózati kábellel tudnak az internetre illetve magára a helyi hálózatra csatlakozni. Az internet megosztását egy ASUS RX3041 vezetékes router végzi, a vezetékes csatlakozás minden aljzatban megfelelő.

Ezt a vezetékes hálózatot szerettem volna kiterjeszteni olymódon, hogy a vezeték nélküli hálózatokat is kezelő laptopom helytől (fali csatlakozótól és kábeltől) függetlenül a lakás bármely pontján vezeték nélkül is elérhesse a helyi hálózatot és í­gy az internetet.

A vezetékes hálózat (LAN) főbb beállí­tásai:

IP Address: 192.168.1.1 (router)
Subnet Mask: 255.255.255.0
DHCP Server: Enabled
NAT: Enabled
Firewall: Enabled
The Gateway acts as DHCP Server: Enabled
IP Pool Starting Address: 192.168.1 (router)
IP Pool Ending Address: 192.168.1.254
Lease Time: One day
DNS Proxy: Enabled

Utánaolvasgatva a neten úgy értelmeztem, hogy ilyen célra (is) használhatók az ú.n. acces pontok (AP), amelyek titkosí­tással is tudják kezelni az ilyenféle csatlakozást. Nosza vásároltam is gyorsan egy TP-LINK WA70IND tí­pusú AP-t, amelyet azután egy működő fali csatlakozóba bedugva elkezdtem a projektet.

A router gond nélkül fel is ismert az AP-t és ki is osztott neki egy IP cí­met.

A laptopom azonban egyszerűen nem érzékel csatlakoztatható (vezeték nélküli) hálózatot, akármelyik funkciójával is próbálkozom az AP-nek.

Kérem segí­tsetek, hogy mivel próbálkozzam, hogy tudnám összehozni a dolgot.

Előre is köszönöm.

További szép estét kí­vánok!
Válaszol
Hy Levi!

Egyszerű a kérdés de a vezeték nélküli hálózat a laptopon engedve van?
Válaszol

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Jelenlevő felhasználók ebben a témában:
1 Vendég