Főtt-s??lt krumpli
Főtt-sült krumpli
Hozzávalók:
nem szétfővő fajtájú burgonya
olaj
só
bors
őrölt kömény
piros paprika
Elkészítés: A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, és megszórjuk a fűszerek keverékével.
Fűszerkeverék: egy zárható üvegbe teszünk kb. 3 evőkanál sót, 2 teáskanál őrölt borsot, 2 teáskanál őrölt köményt és 1 teáskanál pirospaprikát, ami lehet csípős paprika is. ősszerázzuk.
Megjegyzés:
Frissen a legfinomabb. De a krumplit megfőzheted előre, és akár fél nappal előtte meg is pucolhatod. íí‚Âgy hamar megsül. Egészségesebb, mint a hagyományos sült krumpli, mert jóval kevesebb olajat szív magába. Használhatod köretként vagy magában is.
Főtt-sült krumpli
Hozzávalók:
nem szétfővő fajtájú burgonya
olaj
só
bors
őrölt kömény
piros paprika
Elkészítés: A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük. Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét. Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Forró olajba tesszük, és pár perc alatt pirosra sütjük. Lecsöpögtetjük, és megszórjuk a fűszerek keverékével.
Fűszerkeverék: egy zárható üvegbe teszünk kb. 3 evőkanál sót, 2 teáskanál őrölt borsot, 2 teáskanál őrölt köményt és 1 teáskanál pirospaprikát, ami lehet csípős paprika is. ősszerázzuk.
Megjegyzés:
Frissen a legfinomabb. De a krumplit megfőzheted előre, és akár fél nappal előtte meg is pucolhatod. íí‚Âgy hamar megsül. Egészségesebb, mint a hagyományos sült krumpli, mert jóval kevesebb olajat szív magába. Használhatod köretként vagy magában is.