Guest

Vendég
Hozzávalók:
virsli
kelkáposzta (vagy kelbimbó)
ételí­zesí­tő vagy leveskocka
tejföl
vöröshagyma
olaj
liszt

őrölt kömény
tejföl

Elkészí­tés:
A kb. kétujjnyi csí­kokra összevágott kelkáposztát feltesszük főni, levébe rakunk kicsi sót és egy leveskockát.
Amí­g fő a felkarikázott virslik mindkét oldalát olajon megpirí­tjuk és ezt is beletesszük a levesbe.
Abban az olajban, amiben a virsli sült fűszeres rántást készí­tünk reszelt hagymával és köménnyel.A rántással 10 percig forraljuk.
Legvégül jó sok tejfölt teszünk bele.

Tanácsok:
Ha valaki nem szereti az úszkáló kelkáposzta látványát, a virsli belerakása előtt le lehet turmixolni és akkor olyan félig-krémleves lesz.
A rántást lehet helyettesí­teni étk.keményí­tővel, de akkor érdemes kis olajon párolt köményes hagymával indí­tani a levest.
Kelkáposzta helyett kelbimbóval is csináltam már, nagyon hasonló az í­ze, azokat negyedelni szoktam.

Elkészí­tési idő: 30 perc
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!