Karácsonyi pezsg?
Hozzávalók:[/u]
4 dl méz, 2 doboz (egyenként 10 dkg) földieper ízű pezsgőtabletta, 2 doboz (egyenként 20 dkg) mélyhűtött narancslé sűrítmény 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 doboz (egyenként 20 dkg) mélyhűtött limonádé sűrítmény 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 db 8 dl-es gyömbérsör (Canada Dry) 1 üveg (0,7 liter) agglegény (maraschino) cseresznyebefőtt (a cseresznyék egészben, dunsztolás nélkül, valódi Portorico rumban vannak nyárról eltéve).
Oldjuk fel a pezsgőtablettákat és a 4 dl mézet 4,5 liter vízben. Keverjük hozzá a narancslevet és a limonádét, legalább 4 órával a felszolgálás előtt. Hűtsük be. Adjuk hozzá a gyömbérsört. Az egészet öntsük egy puncsos tálban elhelyezett jéggyűrűre, vagy jókora adag jégkockára. Végül adjuk hozzá a cseresznyebefőttet.
Hozzávalók:[/u]
4 dl méz, 2 doboz (egyenként 10 dkg) földieper ízű pezsgőtabletta, 2 doboz (egyenként 20 dkg) mélyhűtött narancslé sűrítmény 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 doboz (egyenként 20 dkg) mélyhűtött limonádé sűrítmény 3 doboznyi vízzel hígítva, 2 db 8 dl-es gyömbérsör (Canada Dry) 1 üveg (0,7 liter) agglegény (maraschino) cseresznyebefőtt (a cseresznyék egészben, dunsztolás nélkül, valódi Portorico rumban vannak nyárról eltéve).
Oldjuk fel a pezsgőtablettákat és a 4 dl mézet 4,5 liter vízben. Keverjük hozzá a narancslevet és a limonádét, legalább 4 órával a felszolgálás előtt. Hűtsük be. Adjuk hozzá a gyömbérsört. Az egészet öntsük egy puncsos tálban elhelyezett jéggyűrűre, vagy jókora adag jégkockára. Végül adjuk hozzá a cseresznyebefőttet.