LV
0
 

szöszy

VIP
Utoljára online
2010.02.15.
101
1
16
datalinkek.com
kokuszos-kinder-pingvin-szelet.jpg

Pingvin szelet

1723_7467_Pingvinn-201510170143.jpg



Hozzávalók
A mázhoz

1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama

A rátéthez

10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
5 dl tejszí­n
3 dl tej

A piskótához

1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál ví­z
15 dkg kristálycukor
6 db tojás

Elkészí­tés

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegí­tett sütőben 190 ??í‚°C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

2.A zselatint 1/2 dl tejben az előí­rás szerint elkészí­tjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegí­tjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.

3.A tejszí­nt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!