KIADőSAN
Végy személyenkén 4 tojást, 2 dkg szalonnás, egy fél zsemlét és pirospaprikát. A zsemlét és a szalonnát vágd kis kockákra, az utóbbit olvaszd ki egy serpenyőben. A forró zsírban pirítsd meg a zsemlekockákat, majd add hozzá a tojásokat. A végén hintsd meg pirospaprikával, a sózást pórolja a szalonna.
PARASZTOSAN
Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát és 15 dkg krumplit. Az apróra vágott szalonnát olvaszd ki, s a forró zsírban pirítsd meg a kockákra vágott burgonyát és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor a krumpli már puha sózd, hintsd meg pirospaprikával és add hozzá a tojást.
Kíí‚ÂPOSZTíí‚ÂVAL
Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát, 1 csapott evőkanál zsírt és 1 kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát, és ezeket néhány percig pirítsd együtt, majd öntsd rá a tejföllel elkevert gyengén sózott tojást.
MAGYAROSAN
3-4 személyre számíts 10 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, 1 késhegynyi pirospaprikát, fél deci tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, és a hámozott és cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, és amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.
Végy személyenkén 4 tojást, 2 dkg szalonnás, egy fél zsemlét és pirospaprikát. A zsemlét és a szalonnát vágd kis kockákra, az utóbbit olvaszd ki egy serpenyőben. A forró zsírban pirítsd meg a zsemlekockákat, majd add hozzá a tojásokat. A végén hintsd meg pirospaprikával, a sózást pórolja a szalonna.
PARASZTOSAN
Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát és 15 dkg krumplit. Az apróra vágott szalonnát olvaszd ki, s a forró zsírban pirítsd meg a kockákra vágott burgonyát és a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Amikor a krumpli már puha sózd, hintsd meg pirospaprikával és add hozzá a tojást.
Kíí‚ÂPOSZTíí‚ÂVAL
Számíts személyenként 2 tojást, 2 krumplit, 10-15 dkg savanyú káposztát, 1 csapott evőkanál zsírt és 1 kanál tejfölt. A burgonyát főzd meg héjában, hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A zsíron süsd pirosra a krumplit, majd tedd rá a lecsorgatott káposztát, és ezeket néhány percig pirítsd együtt, majd öntsd rá a tejföllel elkevert gyengén sózott tojást.
MAGYAROSAN
3-4 személyre számíts 10 tojást, 5 dkg húsos, füstölt szalonnát, 10 dkg debreceni kolbászt, 1 közepes fej vöröshagymát, 2 zöldpaprikát, 2 paradicsomot, 1 késhegynyi pirospaprikát, fél deci tejet és sót. A felkockázott szalonnát pirítsd üvegesre, fonnyaszd meg a zsírján a kockára vágott hagymát, szórd meg pirospaprikával, majd dobd rá a kicsumázott és felkarikázott zöldpaprikát, a felszeletelt kolbászt, és a hámozott és cikkekre vágott paradicsomot. Hintsd meg egy kis sóval, majd fedd le, és amikor a paprika már félig megpuhult, a fedőt levéve lassan süsd el a levét. A tojásokat a tejjel és egy kis sóval habard el, majd lazán keverve add az eddigiekhez. Ha rezgősre sütöd, akkor a legjobb.