LV
0
 

ricsike

Member
Utoljára online
2006.07.10.
13
0
1
52
Meggyel töltött kókuszgolyó recept


Hozzávalók:
Hozzávaló 6 személyre
50dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
1 dl tej
1 dl rum
5 dkg kakaópor
2 evőkanál baracklegvár
30 dkg kimagozott meggy {befőtt}

Elkészí­tés:
Arumot a meggyre öntjük, a kekszet meglocsoljuk a tejel. A margarint a porcukorral habosra keverjük, beleteszük a kakaót,a lekvárt, a kókuszt és az áztatott kekszet. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk belöle, s a golyók közepébe 1-1 szem meggyet nyomunk.

Tanácsok:
Nagyon finom.....

Elkészí­tési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 1083 kcal
 

Guest

Vendég
szeletelt bacon szalonnába csirkemájat, vagy virslit tekerünk, a sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. gyorsan elkészí­thető, és nagyon finom.
 

DaveDane

Vendég
nem tudja vki h hogy kell narancs héját kandí­rozni???????????
 

LV
0
 

Suny

Power User
Utoljára online
2007.12.16.
104
0
16
41
A narancsokat alaposan meg kell mosni, megtörölni, majd óvatosan le kell hámozni a héját, de csak a narancssárga részt mert a fehér keserű, ezt legkönnyebben krumplihámozóval lehet megtenni.
A lehámozott héjat vágjuk tetszés szerinti méretre vágjuk, és egy napig hideg ví­zben áztatjuk. Másnap forraljuk fel a vizet, tegyük bele a narancshéjakat, és kb 6 percig főzzük benne. Ezután szűrjük le és hideg ví­zzel öblí­tsük át.
Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegével megegyező cukrot tegyük fel a receptben előí­rt mennyiségű ví­zzel főni.
Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket. Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a ví­z, nyugodtan töltsünk utána. Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni.
Extra tipp: csokoládét olvasszunk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.
 

LV
0
 

Verocs

Power User
Utoljára online
2008.11.28.
83
0
6
36
Kedvenc túrós pogácsám
1/2kg liszt
1/2kg Rama margarin
1/2kg túró
kevés só

A margarint szétmorzsoljuk a liszttel,majd hozzáadjuk a túrót. Jól összegyúrjuk,kiszaggatjuk,a legjobb apró pogácsaszaggatóval, a tetejét tojással kenjük le,aztán sütjük.

Nagyon egyszerű és nagyon finom pogácsa!:D
 

LV
0
 

GoatX

Power User
Utoljára online
2006.10.01.
30
0
6
Ez csak egy tanács palacsintához:) : a tésztájába tegyetek fahéjat, majd ha kisütöttétek almát tegyetek bele!
isteni...
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!