LV
0
 

mocika92

VIP
Utoljára online
2016.08.07.
129
1
16
30
Töltött Burgonya recept

ELKÉSZ?TÉS NEHÉZSÉGE : Könnyű
ELKÉSZ?TÉS IDEJE : 1 óra
SÜTÉSI H?FOK : 200í‚°C

??SSZETEV?K :

- 6 közepes méretű burgonya
- 1 db tojás
- 50g vaj
- Kevés parmezán (20g) ( Vagy ha ez nincs, akkor bármely krémsajt megfelel )
- Só
- Bors
- Petrezselyem
- 1 bögre kukorica dara ( 250ml )
- 20dkg gépsonka
- 30dkg trappista sajt (vagy 80-10db lapkasajt)

ELKÉSZ?TÉS :

A burgonyát megpucoljuk, és puhára főzzük.
Ha elkészült, egy nagyobb tányérba beletesszük ( ví­z nélkül ) s egy villával összenyomkodjuk.
Sózzuk, borsozzuk í­zlés szerint.
Beletesszük a parmezánt, a tojást, vajat és a petrezselymet.
??sszekeverjük, szépen egyenletesre.
Beletesszük a kukorica darát és ismét elkeverjük.
Ezt a pacát rátesszük egy zsí­rpapí­rra, téglalap alakúra formázzuk. Nagyjából 1 centi vastagra.
Az í­gy kapott tésztára rátesszük a felvágottat, majd a sajtot. A sajtot jobb reszelve, mert í­gy mindenhova jut.
Ha ez kész, a tésztát a "töltelékkel" együtt felgöngyöljük henger alakban a zsí­rpapí­r segí­tségével.
Rátekerjük a zsí­rpapí­rt, a két végét benyomjuk, s előmelegí­tett, 180-200í‚°C-os sütőben egy óráig sütjük.
Akinek jobb a sütője, mint az enyém, az kevesebb ideig is sütheti.

Ha elkészült, érdemes megvárni, mí­g kihűl, í­gy könnyen szeletelhető lesz.

Jó étvágyat kí­vánok!

2466383-20170213-9vtuAJ.jpg


2466384-20170213-svoxMX.jpg


2466385-20170213-jXhwTl.jpg
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!