kneifela

Vendég
Hozzávalók 5 személyre:
1/2 kg tehéntúró, 50 dkg liszt, 5 tojás, 2 teáskanál só, 1 nagy pohár tejföl, kb 25 dkg bacon (vagy felesben bacon és mangalica szalonna), 1 jó nagy fej hagyma.

Elkészí­tés:
A túrót törjük át villával vagy krumplinyomóval, keverjük hozzá a lisztet, tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk.
Lobogó ví­zbe nokedliszaggatóval galuskát szaggatunk.
Közben a felkockázott szalonnát kisütjük, kiszedjük a pörcöt, és a zsí­rján megdinszteljük a felkockázott hagymát.
A galuskát tűzálló tálba szedjük, majd az egészet jól összeforgatjuk a hagymás zsí­rral és a szalonnapörccel. (1-2 kanálnyi szalonnapörcöt hagyhatunk a tetejére) Megkenjük a tetejét a tejföllel, rászórjuk a félretett szalonnapörcöt és hideg sütőbe tesszük. Kb 200 fokig melegí­tjük, majd még 10-15 percig sütjük, hogy a tejföl megsüljön. Csak frissen finom.
 

Kedvezményes Data.hu prémium előfizetés itt! Tölts villámgyorsan, korlátok nélkül!